Gastgezin

Naast het adopteren van een hond of een kat uit Roemenië is het ook mogelijk om als gastgezin tijdelijk een hond of kat op te vangen. Je kunt gastgezin worden in geval van noodopvang of als permanent gastgezin. 

(Aiko uit Moreni, Roemenië mocht het asiel verruilen voor een zachte warme mand) 

De honden of katten die overkomen naar Nederland zijn sociaal, lief en aanhankelijk. Sommige honden of katten zullen wel extra zorg nodig hebben, omdat ze getraumatiseerd of angstig zijn. We willen hen in Nederland rust, liefde en een juiste verzorging bieden. Alle honden en katten zijn gevaccineerd, gechipt, indien mogelijk gecastreerd/gesteriliseerd en voorzien van een Europees dierenpaspoort. 

Procedure

Als een hond bij ons in de opvang komt worden de chipgegevens direct overgezet naar de stichting. In de eerste 2 weken dat de hond in het opvanggezin verblijft krijgt de hond de kans te acclimatiseren en tot rust te komen. In die periode ontstaat er een goed beeld over het karakter en gedrag van de hond.
 

Wanneer een hond of kat bij het gastgezin is gekomen, krijgt de hond of kat de eerste 2 weken de kans om te acclimatiseren en tot rust te komen. Na een (soms langdurig) verblijf in een asiel en een lange reis naar Nederland heeft de hond of kat dat ook wel verdiend. In die eerste 2 weken kan ook al een beeld ontstaan over het karakter en gedrag van de hond of kat. Na twee weken wordt actief gezocht naar een nieuw baasje. Wij vinden het belangrijk dat de juiste match gemaakt wordt tussen baasje en hond/ kat en besteden hier veel aandacht aan. Dit betekent dat we voor sommige honden of katten heel snel een adoptieadres vinden en voor anderen kan dat wat langer duren.

Voorwaarden

Het opnemen van een opvanghond of -kat gebeurt op vrijwillige basis.  Indien er dierenartskosten worden gemaakt, dan zal dit altijd in overleg gaan met ons (met uitzondering van spoedgevallen). Deze kosten nemen we uiteraard voor onze rekening. Overige kosten als voer, riem, mand, speeltjes, etc. komen voor rekening van het gastgezin.

Voordat we overgaan tot het officieel aannemen van een gastgezin, zullen we eerst een gesprekje hebben en kijken hoe de leef- en woonomstandigheden zijn. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit of de opvanghond of -kat wel zou kunnen aarden in de woonomgeving van het gastgezin. Het is ook van belang om te weten of er andere dieren op het opvangadres wonen. Tot slot kijken we ook naar de ervarenheid van het gastgezin in verband met de verzorging, het kennen van gedrag en de omgang met honden en/of katten.

Vervolg

Er kan van te voren geen termijn worden afgesproken over de periode dat een hond of kat in de opvang blijft. Op het moment dat er een geschikte aanvraag binnenkomt voor uw opvanghond of -kat, zullen wij contact met je opnemen en in overleg een afspraak maken met de eventuele adoptanten. Wanneer de geïnteresseerden komen kijken, vertel hen dan zoveel mogelijk over de hond of kat, de leuke dingen maar zeker ook de minder leuke dingen. Alles wat u vertelt is van belang voor de goede match! Wij vragen u ook om de eerste ontmoeting met hond of kat en nieuwe baas goed te observeren. Mocht u zelf iemand gevonden hebben die de hond of kat zou willen adopteren, dan kan dat alleen met medeweten en in overleg met ons. 

Het gebeurt regelmatig, dat het gastgezin zo gehecht is geraakt aan de opvanghond of -kat, dat het gastgezin de hond of kat zelf wilt adopteren. Dat is natuurlijk geen probleem en misschien ook wel juist fijn voor de hond of kat.Laat het ons wel zo snel mogelijk weten, zodat we niet onnodig anderen moeten terleurstellen.

Tot slot

Wanneer je geïnteresseerd bent in het opvang van een hond of kat, vul dan het contactformulier in. Geef daarbij gelijk aan of je een hond (puppy, teefje of reu) of kat (kitten, poes of kater) wilt opvangen.  

Alvast hartelijk dank!! Ook namens de honden en katten in Roemenië.

Aanmelding gastgezin