Projecten

Wij helpen, dankzij donaties en giften, diverse particuliere personen en organisaties in Roemenië, zodat zij voor de zwerfdieren voedsel kunnen kopen, de nodige medische zorg kunnen verlenen en onderdak aan de zwerfdieren kunnen bieden. Momenteel hebben wij projecten lopen in Bacău, Brașov en Moreni, Roemenië. Naast ondersteunen wij diverse sterilisatie- en castratiecampagnes onder het mom: "Spaying is the answer".  

Bacău  

In Bacău ondersteunen wij de Roemeense stichting Fundatia ''Ia-ti acasa un prieten''. Deze Roemeense stichting heeft ongeveer 200 honden en vele puppies in haar privé asiel, allemaal beschikbaar voor adoptie. Wij helpen deze stichting met financiële middelen, zodat voer, medicijnen en andere zorg geboden kan worden. 

  

Brașov

Sinds september 2015 ondersteunen wij het asiel van Emilia Gheorghe in Brașov: Thea's Furry Friends Sanctuary. In de loop van 2018 is de naam gewijzigd in ODD Animal Rescue en is speciaal bedoeld voor de meest vergeten en "zielige" honden. 

  

Moreni

In Moreni ondersteunen wij het privé-asiel Happy D ogs Moreni waar ongeveer 180 honden verblijven.

Happy Dogs Garden van Anca en Happy Paws dog sa nctuary van Anda vormen, op verschillende locaties in Moreni, een onderdeel van Happy Dogs Moreni. Deze locaties zijn voornamelijk bedoeld als laatste opvang voor de honden, die geadopteerd zijn en klaar gemaakt worden voor de reis óf voor de honden, die speciale zorg en aandacht nodig hebben.

Naast het hiervoor genoemde asiel en de locaties heeft ook mrs. Bunu onze speciale aandacht. Zij is 82 jaar, woonachtig in Moreni en leeft van een gering pensioentje (€ 100,-- per maand). Zij heeft de zorg voor zo'n 25 honden.

 

Ook mrs. Mincu had onze speciale aandacht. Zij was alleen en zonder familie woonachtig in Moreni, leefde ook van een gering pensioentje en had de zorg voor zo'n 10 honden. Op 5 april 2015 is zij, als gevolg van kanker, overleden. 

"Spaying is the answer"

Als Stichting helpen wij mee met het steriliseren en castreren van honden en katten om ongewenste puppy's en kittens te voorkomen.