Adoptie

Wij promoten diverse honden voor opvang of adoptie, waarvan de meesten nog in een privé asiel in Roemenië verblijven.  

De honden worden door meerdere organisaties gepromoot, zowel in Nederland als in het buitenland. Hoewel wij proberen het aanbod zo actueel te houden, kan het voorkomen dat een hond al gereserveerd is voor een andere organisatie maar op de website nog als beschikbaar staat. 

Vooraf

Een hond of een kat uit Roemenië is meer dan alleen die vragende ogen, guitige snoet of die mooie getekende kop. Zij hebben vaak al genoeg narigheid meegemaakt en verdienen een goed honden- of kattenleven. Wij vragen u dan ook om vooraf goed na te denken over de adoptie en over uw verwachtingen van een hond of kat. 

Wanneer u een hond wilt adopteren, beoordeel de hond niet alleen op het uiterlijk. Het karakter van de hond is minstens zo belangrijk, zo niet belangrijker. Stel u uzelf af wat voor hond u wilt:
- een teefje of reu;
- een puppy of volwassen hond;
- een hond met veel energie of een rustige hond;
- een klein, middelgrote of grote hond.

Denk ook na over de volgende vragen:

- een hond komt uit een asiel en moet meestal nog alles leren, zoals zindelijk worden, alleen gelaten worden en aan de riem lopen. Heeft u daar zin in en tijd voor? 
- heeft u voldoende tijd om een hond in huis te nemen, een hond moet toch drie / vier keer per dag uitgelaten worden, ook bij slecht weer?
- heeft u genoeg ruimte in huis, zodat een hond zijn eigen plekje kan hebben?
- heeft u de financiële ruimte om een hond aan te schaffen, te onderhouden en medische zorg te bieden wanneer nodig?
- kan voor een hond gezorgd worden in geval van ziekte of vakantie?

En tot slot: een huisdier neemt u niet voor even, maar voor de rest van zijn of haar leven.  En een huisdier kan zomaar 12 jaar of ouder worden!

Lees ook eerst eens de bijsluiter van het LICG:

Werkwijze

Wanneer u een hond of kat op de website heeft gezien, heeft nagedacht over de bovenstaande vragen en die hond of kat wilt adopteren, kunt u ons een bericht sturen.  

Wij nemen vervolgens contact met u op om uw interesse door te spreken. Ook zullen wij u een vragenformulier toesturen en zal eventueel (uiteraard met uw toestemming) een huisbezoek plaatsvinden, waarbij gekeken wordt of de door u gekozen hond of kat daadwerkelijk in uw leefomgeving past.  

Als alles in orde is, wordt de hond of kat in Roemenië voor transport klaargemaakt. Hij / zij zal gevaccineerd worden, onder andere tegen rabies, en zal gekeken worden op welke wijze de hond of kat vervoerd kan worden. Dit kan via een vlucht zijn of via vervoer over de weg. 

Kosten

In de meeste gevallen betaalt u de kosten voor het gereedmaken van het huisdier, waaronder vaccinaties, chip en het Europees paspoort Ook de transportkosten vallen onder de adoptiekosten.  

Oktober 2013, luchthaven van Boekarest.

Er is sprake van 'koop op afstand', waarbij juridisch gezien het consumentenrecht van toepassing is. U heeft 14 dagen bedenktijd, die beginnen de dag na de levering van de hond of kat. Wanneer u binnen die 14 dagen aangeeft, dat u de adoptie ongedaan wil maken (herroepen), dan kunt u de hond of kat teruggeven en de adoptiebijdrage terugkrijgen.

In de plaatsingsovereenkomst, die voordat de hond of kat herplaatst wordt, wordt u gewezen op deze bedenktijd en de mogelijkheid om de koop ongedaan te maken (herroepingsrecht).

FAQ

Zie ook onze FAQ met antwoorden op vaak gestelde vragen.