Mrs. Mincu

Mrs. Dorina Mincu leefde alleen en zonder familie in Moreni van een minimaal inkomen en had de zorg voor zo'n 10 honden. Zij had een zwakke gezondheid. Haar grootste angst was, dat zij opgenomen moest worden in het ziekenhuis en niemand zich bekommerde om haar honden. Mrs. Mincu werd bijgestaan door Anca.

 
 

Mrs. Mincu was niet altijd een arme vrouw; ze was een goed opgeleide vrouw in een goede conditie. Zelfs tijdens ons bezoek in het verzorgingshuis fluisterde zij ons nog Engelse woorden toe. Helaas verloor zij al haar familie en haar baan. Haar liefde voor de dieren maakte het moeilijk om contact te hebben met anderen mensen. Vooral in een kleine stad als Moreni.

Ze kon het zich al snel niet veroorloven om haar rekeningen te betalen. Haar zorg ging uit naar haar 10 honden. Zij moest de laatste jaren leven van 150 euro per maand, had geen gas, geen stromend water en geen elektriciteit.

In de winter van 2014/2015 werd mrs. Mincu ernstig ziek. Ze kreeg kanker en was een aantal keer met spoed in het ziekenhuis opgenomen. In maart 2015 werd zij opgenomen in een verzorgingshuis. Gelukkig waren wij nog op tijd bij haar om haar te bezoeken.