Brașov

Brașov is een oude middeleeuwse stad in het hart van Roemenië. De stad ligt in het zuidoosten van Transsylvanië aan de voet van de Zuidelijke Karpaten en telde in 2010 circa 276.914 inwoners.

Brașov is vooral bekend door de monumentale gotische Zwarte Kerk. De kerk dankt deze naam aan de zwartgeblakerde buitenmuren als gevolg van een grote brand in 1689. In deze hallenkerk hangen kostbare Turkse tapijten. 

Vlak bij de kerk (in het hart van Brașov) is het marktplein Piața Sfatului met in het midden het 15de-eeuwse raadhuis.

 

Onze projecten in Brașov

ODD Animals Rescue

Sinds september 2015 ondersteunen wij het asiel van Emilia Gheorghe in Brașov: Thea's Furry Friends Sanctuary. In de loop van 2018 is de naam gewijzigd in ODD Animal Rescue en is speciaal bedoeld voor de meest vergeten en "zielige" honden.

Timea

Timea is een Roemeense en woonachtig in Brașov. Zij zet zich al geruime tijd als privépersoon, én naast haar gewone baan, in voor de zwerfdieren in haar stad. Sinds december 2017 hebben wij contact. 

Spaying is the answer - Brașov

Steriliseren is het antwoord, ook in Brașov! Dé oplossing om het aantal zwerfdieren te verminderen is castreren en steriliseren. Wij ondersteunen de plaatselijke sterilisatie- en castratieprogramma's. 

Spaying is the answer - Tărlungeni e.o.

Steriliseren is het antwoord, ook in Tărlungeni e.o.! Dé oplossing om het aantal zwerfdieren te verminderen is castreren en steriliseren. In samenwerking met de gemeente Tărlungeni ondersteunen wij de plaatselijke sterilisatie- en castratieprogramma's.