1. In geval het college in plaats van bekostiging in geld toe te kennen het aangepaste vervoer zelf verzorgd dan wel doet verzorgen, en de afstand van de woning naar de dichtstbijzijnde toegankelijke school voor basisonderwijs meer dan twintig kilometer bedraagt, betalen de ouders een van de financiële draagkracht afhankelijke bijdrage tot ten hoogste het bedrag van de kosten van het vervoer

2020

 

De legende vertelt ons dat wanneer onze vierpotige vrienden (en elk andere dier waar we van gehouden hebben) met een zucht afscheid van ons nemen, over de regenboogbrug lopen. Aan de andere kant van deze brug bevinden zich weiden en heuvels, een prachtig landschap waar ze in kunnen rennen, spelen en van hun vrijheid kunnen genieten.

Gezegd wordt dat er, aan de andere kant van de regenboogbrug, voldoende ruimte, voedsel, water en zonneschijn is zodat alle dieren zich goed kunnen voelen. Bovendien vertelt deze legende ons, dat alle dieren die ziek, verminkt of zwaar gewond waren toen ze overleden, daar hun volledige gezondheid weer terug hebben en blaken van gelukzaligheid.

Daarom een speciaal plekje voor de honden en katten, die om welke reden dan ook over de regenboogbrug zijn gegaan. Opdat zij niet vergeten worden...  

 

Banjo - 12.01.2020

Over the rainbow
12.01.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Banjo (4 jaar oud) is overleden. Banjo was gereserveerd voor een reisje en een nieuw leven in Nederland, maar zover mocht het niet komen. Hij was uitgebroken uit zijn kennel en werd door andere honden aangevallen. En dat werd hem fataal... 

Lieve Banjo ... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Banjo !!

Alita - 18.01.2020

Over the rainbow
18.01.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Alita (bijna 2 jaar oud) is overleden. Alita was in juni 2018 geadopteerd in Nederland. Haar avontuur op de straat heeft ze helaas niet overleefd: ze is aangereden door een auto en ter plekke overleden :'(

Lieve Alita ... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Alita !!

Hania - 22.01.2020

Over the rainbow
22.01.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Hania (7 maanden oud) is overleden. Hania zou samen met haar zusje Tala naar Nederland komen. Helaas kwam Tala begin november 2019 te overlijden en kwam alleen Hania.

Begin december 2019 was zij geadopteerd en was zij een vrolijke, speelse en ondeugende kitten. Helaas werd zij begin januari 2020 ziek en ondanks de medische zorg werd zij minder en minder vrolijk, speels en ondeugend.

Vandaag kon haar lichaampje haar ziekte niet meer aan en  is zij over de Regenboogbrug gegaan. 

Lieve Hania... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Hania!!

Jacob - 02.04.2020

Over the rainbow
02.04.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Jacob (7,5 jaar oud) is overleden. Jacob was gered bij een "verzamelaar".

De afgelopen drie dagen verslechterde zijn toestand. Hij wilde niet meer eten en hield zich verborgen. Bij de dierenarts begon hij wel weer te eten en toonde hij nog de wil om te willen leven. Vanmorgen is hij echter over de Regenboogbrug gegaan.

Lieve Jacob... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Jacob!!

Eddie - 16.03.2020

Over the rainbow
16.03.2020

Op 16 maart 2020 is helaas Eddie overleden, bijna een jaar oud. Eddie had samen met zijn zusje Ava (die inmiddels in Nederland is) een eigenaar die ziek werd en niet meer voor ze kon zorgen.

Op 16 maart 2020 werd Eddie overleden gevonden in zijn kennel. Hij had geprobeerd over het hekwerk van de kennel te springen, maar dat werd hem fataal. 

Lieve Eddie... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Eddie!!

Dash - 03.04.2020

Over the rainbow
03.04.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Dash (10 jaar oud) is overleden. Hij kreeg vandaag een herseninfarct dat hem fataal is geworden. 

Dash was medio 2013 voor de toen nog actieve hondenvangers in Moreni gevlucht naar het bos. Hij kwam telkens tevoorschijn om naar een winkel te gaan, waarvan hij wist dat hij daar eten kreeg. Met het eten rende hij vervolgens weer terug naar het veilige bos. Nadat hij half juli 2018 bij zijn gastgezin in Nederland kwam, werd hij, na een optreden in de radiostudio van NH Radio op 4 oktober 2018 wegens dierendag, geadopteerd. Daar heeft hij nog anderhalf jaar heerlijk genoten van het hondenleven! 

Lieve Dash... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Dash!!

Mona - 06.07.2020

Over the rainbow
06.07.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Mona (10 jaar oud) is overleden. Zij had kanker en was hiervoor onder behandeling; toch heeft zij de strijd niet gewonnen en is zij vredig in haar slaap over de regenboog brug gegaan.

Mona verbleef niet in het grote asiel, maar mocht sinds een jaar of 5 ronddolen in een grote afgesloten tuin (samen met Billy) in een dorpje in de buurt van Bacau. En hoewel ze nooit heeft geweten hoe het is om in een huis te wonen, ze had op een veilig stuk land alle vrijheid.

Dank je wel Christien Vermeulen,dat je al die jaren haar sponsor was.

Lieve Mona... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Mona!!

Brullie (Armin) - 31.07.2020

Over the rainbow
31.07.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Brullie (Armin, 3 jaar oud) is overleden. Hij was afkomstig uit Roemenië en in oktober 2017 vond hij, samen met Silas, zijn gouden mandje.

Helaas werd zijn avontuur op straat zijn laatste avontuur; hij werd door een auto fataal geraakt. 

Lieve Brullie... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Brullie!!

Lulu - 16.08.2020

Over the rainbow
16.08.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Lulu (geboren in mei 2020) enkele dagen geleden overleden in haar kennel is aangetroffen. Zij was samen met vier andere puppy's, op een kerkhof aangetroffen, ongetwijfeld gedumpt, en meegenomen naar het asiel.

Onbekend is, waaraan zij is overleden. Er zijn geen zichtbare sporen waarom...

Lieve Lulu... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Lulu!!

Bruce - 24.08.2020

Over the rainbow
24.08.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Bruce (geboren in maart 2020) is overleden. Zaterdagavond werd hij bewusteloos in zijn verblijf gevonden, waarbij verbleef met katten en vier andere puppy's. Zondag is hij naar de spoedkliniek gebracht, maar hij was niet meer te redden. Voor zijn overlijden is geen verklaring; ook niet wat hem eventueel was overkomen.

Lieve Bruce... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Bruce!!

Dobbie - 28.08.2020

Over the rainbow
28.08.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Dobbie (zo'n 7 jaar oud) is overleden. Dobbie werd eind september 2019 sterk vermagerd op straat aangetroffen en meegenomen naar het asiel.

Hoewel Dobbie wel netjes op gewicht kwam, was hij niet geheel vrij van kwalen. Zo had hij onder meer een neusontsteking, die met medicijnen onderdrukt werd.

Gisteren werd hij bijna roerloos in zijn kennel aangetroffen. Hij werd nog naar de dierenarts gebracht, waar hij na een aanval over de regenboogbrug ging, terwijl de dierenarts hem in haar armen had.  

Lieve Dobbie... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Dobbie!!

Shadow - 09.09.2020

Over the rainbow
09.09.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Shadow (zo'n 11 jaar oud) vorige week is overleden. Shadow kwam in maart 2020, samen met zijn zoon Ted, in het asiel, nadat de eigenaar van de af wilde. Zij leefden hun hele leven aan een ketting. Het doden van een kip betekende wegwezen...

Shadow kreeg een aanval in zijn kennel, waar hij niet meer van kon herstellen.  

Lieve Shadow... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Shadow!!

Fifi - 18.09.2020

Over the rainbow
18.09.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Fifi (zo'n 9 maanden oud) is overleden. Zij was in januari 2020 geboren en opgegroeid bij een eigenaar en kwam half augustus 2020 in het asiel.

Tijdens haar sterilisatie waren er ernstige complicaties, die fataal bleken te zijn. Verbijsterd en met veel verdriet moesten ze Fifi laten gaan. Het geluk van een eigen huisje vol liefde en aandacht mocht je helaas niet meemaken. 

Lieve Fifi... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Fifi!!

Moppie (Bia) - 19.09.2020

Over the rainbow
19.09.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Moppie (was Bia; 2 jaar oud) is overleden. Zij was in Roemenië op straat gevonden en vond op 26 april 2020 haar eigen, liefdevolle huisje bij Jirka en partner.

Enkele weken geleden stond je niet meer stabiel op je pootjes, kon je amper wat stappen zetten en viel je elke keer om. Foto's van je koppie toonden niks bijzonders aan, net als je bloedwaarden. Een afspraak met een neuroloog was daarom al gemaakt.

De laatste dagen at je heel slecht en dronk je niet. Je tempertuur was te laag en nu wezen je bloedwaarden op een tumor of een auto-immuun ziekte. Om je te helpen herstellen, kreeg je cortisone-injectie.

Helaas kon je lichaampje het allemaal niet aan en ben je vanmiddag in alle rust ingeslapen, omringt door degenen die je lief hebben.  

Lieve Moppie... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Moppie!!

Riki - 23.09.2020

Over the rainbow
23.09.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Riki (geboren in maart 2020) is overleden. Riki was in mei 2020, eenzaam en luid mauwend, gevonden onder een auto.

Hij was gezond, had al zijn vaccinaties gekregen en toch sloeg het Feline panleukopenia virus, een vorm van het parvovirus toe. Riki heeft een week lang gevochten, maar kon de strijd niet winnen... 

Lieve Riki... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Riki!!

Cleo (Kleo) - 18.10.2020

Over the rainbow
18.10.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Cleo (Kleo, 10 maanden oud) is overleden. Zij was afkomstig uit Roemenië en in mei 2020 vond zij haar gouden mandje in Nederland. 

Cleo was zoals Cleo was: ontzettend lief en een knuffelaar, speels, ondeugend en ondernemend. Vanmorgen lag ze nog prinsesheerlijk bij degene die haar lief hebben. Helaas werd haar avontuur op straat later op de dag haar laatste avontuur; zij werd door een auto fataal geraakt.

Lieve Cleo... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Cleo!!

Brodie - 07.11.2020

Over the rainbow
07.11.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Brodie (bijna 2 jaar oud) is overleden. Brodie kwam als puppy van 5 maanden in het asiel, samen met zeven andere pups.

Brodie was altijd schuw, bang voor vreemden en werd hij over het hoofd gezien. In de afgelopen maanden werd opgemerkt, dat hij slecht at. Bij de dierenarts bleek in zijn kaak een tumor te zitten die verwijderd werd.

Helaas kwam de tumor nog agressiever terug, waardoor hij moeite had met ademen en opnieuw niet kon eten. Opnieuw bij de dierenarts werden de mogelijkheden gewikt en gewogen: of de kaak verwijderen of Brodie niet langer laten lijden in deze boze mensenwereld.

Hoe oneerlijk en moeilijk ook, in het belang van Brodie en zijn toekomst is gekozen voor het laatste. Omringt door zijn verzorgers sloot hij voor de laatste keer zijn ogen, heeft hij nooit meer pijn en hoeft hij nooit meer bang te zijn.

Lieve Brodie... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Brodie!!

Cora - 08.11.2020

Over the rainbow
08.11.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Cora (bijna 1,5 jaar oud) is overleden. Zij werd overleden aangetroffen, zonder enig teken van ziekte of een andere reden. 

Lieve Cora... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Cora!!

Gini - 17.11.2020

Over the rainbow
17.11.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Gini (geboren in juli 2020) is overleden. Hij werd half oktober 2020, samen met vier andere pups, langs de kant van de weg aangetroffen en in veiligheid gebracht. Gini was blind aan beide oogjes, onbekend was of hij zo geboren was.

De afgelopen dagen ging het steeds slechter met Gini. Hij was al twee weken bij de dierenarts met klachten, maar wat ze ook deed en welke zorg Gini ook kreeg, zijn gesteldheid werd alleen maar slechter. Afgelopen nacht gaf zijn kleine, dappere lichaampje het op... en viel hij in slaap om niet meer wakker te worden.

Lieve Gini... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Gini!!

Sergio - 17.12.2020

Over the rainbow
17.12.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Sergio (geboren in april 2020) is overleden. Hij werd samen met twee moederpoezen en 14 kittens uit een schuur gered.

Sergio ontwikkelde een zeer agressieve vorm van neurologische FIP en stierf binnen een paar dagen ondanks alle inspanningen en de experimentele behandeling.

Lieve Sergio ... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Sergio !!

Ruby-Mai - 26.12.2020

Over the rainbow
26.12.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Ruby-Mai (12 jaar oud) vannacht in haar slaap is overleden. Zij werd rond 1 april 2019 op straat aangetroffen met een grote bult bij haar buik. Zij was meegenomen naar de dierenarts, die de bult heeft verwijderd en haar gelijk heeft gesteriliseerd.

Ruby-Mai vocht al een tijdje tegen de kanker, die zich in haar longen had verspreid. Omdat haar tijd op aarde beperkt zou zijn, was zij verhuisd naar een privé persoon, waar ze haar laatste jaren mocht slijten.

Een paar weken geleden werd zij nog naar de dierenarts gebracht wegens een zwelling in haar poten. En die behandeling sloeg aan; zelfs gisteren was ze nog levendig, speels voor haar manier en at zij als anders.

Vannacht ging zij de regenboogbrug over... 

Lieve Ruby-Mai... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Ruby-Mai!!