2021

 

De legende vertelt ons dat wanneer onze vierpotige vrienden (en elk andere dier waar we van gehouden hebben) met een zucht afscheid van ons nemen, over de regenboogbrug lopen. Aan de andere kant van deze brug bevinden zich weiden en heuvels, een prachtig landschap waar ze in kunnen rennen, spelen en van hun vrijheid kunnen genieten.

Gezegd wordt dat er, aan de andere kant van de regenboogbrug, voldoende ruimte, voedsel, water en zonneschijn is zodat alle dieren zich goed kunnen voelen. Bovendien vertelt deze legende ons, dat alle dieren die ziek, verminkt of zwaar gewond waren toen ze overleden, daar hun volledige gezondheid weer terug hebben en blaken van gelukzaligheid.

Daarom een speciaal plekje voor de honden en katten, die om welke reden dan ook over de regenboogbrug zijn gegaan. Opdat zij niet vergeten worden...  

 

Lwaxana - 15.01.2021

Over the rainbow
15.01.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Lwaxana (1 jaar oud) is overleden. Lwaxana werd samen met haar broertje J'Luc gevonden in een doos.

In januari 2021 werd zij gesteriliseerd. Daarna bleek zij FIP te hebben, een bijna altijd dodelijke kattenziekte, en heeft zij het helaas niet gered. 

Lieve Lwaxana ... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Lwaxana !!

Andrei - 18.02.2021

Over the rainbow
18.02.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Andrei (13 jaar oud) is overleden. Andrei leefde bijna zijn hele leven in het asiel en maakte er het beste van, samen met Andreea.

Maar Andrei werd ouder en ouder en zijn gezondheid ging achteruit. Na een bezoek aan de dierenarts is hij niet meer teruggekeerd naar zijn kennel maar mocht in de verwarmde binnenruimte verblijven.

Zijn gezondheid ging echter steeds meer achteruit. Een nieuw bezoek aan de dierenarts en een behandeling sloegen niet aan. Zijn lichaam gaf het op... Hij werd geliefd door de vrijwilligers van het asiel, maar heeft nooit de liefde van een eigen huisje mogen ervaren...

Lieve Andrei ... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Andrei !!

Lukas - 01.03.2021

Over the rainbow
01.03.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Lukas (10 maanden oud) is overleden. Lukas stond op het punt om te verhuizen naar Nederland.

Lieve Lukas ... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Lukas !!

Nacho - 06.03.2021

Over the rainbow
06.03.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Nacho (6 maanden oud) is overleden. Begin februari 2021 kwam hij bij zijn nieuwe, warme en liefdevolle huisje. Hij stal gelijk de harten van zijn nieuwe familie.

Bij de controle bij de dierenarts eind februari 2021 was Nacho gezond en fit genoeg om gecastreerd te worden. Helaas heeft hoogstwaarschijnlijk die castratie het FIP virus getriggerd. 

Vandaag moesten zijn baasjes dan ook de moeilijke en verdrietige beslissing nemen om hun nu al geliefde Nacho in te laten slapen.

Lieve Nacho ... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Nacho !!

Uma - 10.03.2021

Over the rainbow
10.03.2021

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Uma, de liefste hond van Laura, is overleden. Uma hielp Laura met haar reddingen van de zwerfhonden van straat. Instinctief beschermde Uma vooral de kleine en zwakkere honden én katten.

Lieve Uma... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Uma!!

Andy I - 20.05.2021

Over the rainbow
20.05.2021

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Andy I (14+ jaar oud) is overleden. Zolang we in het asiel in Bacău kwamen, waren daar Andy I en White Fang (Colt Alb): grote mond als je voor hun kennel stond. Stond je in de kennel, dan waren ze niet meer zo stoer...

Begin dit jaar was White Fang al overleden. Vanmorgen werd Andy I overleden in zijn kennel aangetroffen. Nu zijn ze weer samen, voorbij de regenboogbrug... Ze hebben nooit het geluk gehad om te ervaren hoe het is om in een huis te wonen. Maar ze werden wel gesponsord. Dank je wel Annelies; ze waren je dankbaar!

Lieve Andy I... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Andy I!!

White Fang - 20.05.2021

Over the rainbow
20.05.2021

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat White Fang (14+ jaar oud), begin dit jaar, is overleden. Zolang we in het asiel in Bacău kwamen, waren daar Andy I en White Fang (Colt Alb): grote mond als je voor hun kennel stond. Stond je in de kennel, dan waren ze niet meer zo stoer...

Vandaag werd Andy I overleden in zijn kennel aangetroffen. Nu zijn ze weer samen, voorbij de regenboogbrug... Ze hebben nooit het geluk gehad om te ervaren hoe het is om in een huis te wonen. Maar ze werden wel gesponsord. Dank je wel Annelies; ze waren je dankbaar!

Lieve White Fang... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie White Fang!!
 

Linn - 21.05.2021

Over the rainbow
21.05.2021

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Linn (13 jaar oud) is overleden. Ze was ooit gedumpt op straat in Moreni, Roemenië en kwam voor haar eigen veiligheid in het asiel.  

En begin 2015 begon haar nieuwe avontuur in Nederland bij Hanneke en harig vriendje Alfie. Hier heeft ze ruim 6 prachtige, liefdevolle jaren genoten van het hondenleven.

Haar bespiering voor en achter werd minder en minder en ondanks de nodige medicatie had zij pijn, die steeds ondragelijker werd. Haar kwaliteit van leven en haar levensvreugde verdween ook meer en meer... Maar Linn zal herdacht worden als de liefste, trouwste en intelligentste hond: zo bijzonder, wijs, ontzettend aanhankelijk, trouw, mediator tussen honden... 

Lieve Linn... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Linn!! En dank jullie wel Hanneke en Richard voor alles!!
 

Goldie - 21.06.2021

Over the rainbow
21.06.2021

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Goldie (8 jaar oud) is overleden.

Op 12 september 2015 begon zijn nieuwe avontuur bij Manuela en Peter, als ons eerste adoptiehondje vanuit het asiel in Bacau.

Zondagochtend was je nog een "blije ei" en zondagmiddag kreeg je ineens, uit 't niets, zo ontzettend veel pijn dat je werd opgenomen in het dierenziekenhuis in Nieuwegein. Na onderzoeken, foto's en een echo bleek je een grote tumor op je milt te hebben die de pijn veroorzaakte. Ook had je al verschillende tumoren in je borstholte. Behandeling was al geen optie meer... Nooit was je ziek, nooit tekenen van ongemak...

Lieve Goldie... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Goldie!! Heel veel sterkte Manuela, Peter en Lana!!

Roxy (Amy) - 17.07.2021

Over the rainbow
17.07.2021

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Roxy (Amy, 10 maanden oud) is overleden.

Roxy was op 15 mei 2021, samen met Sjakie (Mouse), in Nederland bij haar nieuwe gezin aangekomen. Afgelopen vrijdag kwam ze aangestrompeld met een mank linkervoorpootje en een bebloed bekje. Het pootje was dik, ze kon er niet op lopen en had duidelijk pijn. In haar pootje zat een breukje, maar er was meer aan de hand. Zo was ze afgevallen, had ze een bloeduitstorting op haar tong en een lelijke plek op haar tandvlees.

Met ontstekingsremmers was zij naar huis gegaan. De volgende ochtend was het echter goed mis met Roxy. Ze bloedde uit haar bekje en kon nauwelijks op haar pootjes staan. Ze was enorm verzwakt ten opzichte van vrijdag. 

Bij de dierenarts is de verdrietige en oh zo moeilijke beslissing genomen om Roxy in te laten slapen om haar meer leed en pijn te besparen. 

Lieve Roxy... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Roxy!!  

Botic - 20.07.2021

Over the rainbow
20.07.2021

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Botic (14 jaar oud) is overleden.

Botic verbleef al in het asiel, zolang wij daar kwamen (sinds 2014). Hij had een zachtaardig karakter, was nieuwsgierig en altijd gek op iets lekkers. Wel ging zijn gezondheid in de loop van de jaren achteruit. Zo begon hij onder meer te hinkelen, al was het soms ook maar van korte duur.

Recentelijk was Botic overgebracht van zijn kennel naar een grote, omheinde tuin, waar hij op zijn gemak en in alle rust kon rondscharrelen.

Vandaag heeft hij voor het laatst rondgescharreld. Een tumor maakte het hem haast onmogelijk om nog te ademen. Om hem verder pijn en lijden te besparen, mocht hij vandaag de regenboogbrug over... Dank je wel Janny om het al die tijd te sponsoren!!

Lieve Botic ... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Botic !!

Olga - 30.07.2021

Over the rainbow
30.07.2021

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Olga (14 jaar oud) is overleden.

Olga verbleef al in het asiel, zolang wij daar kwamen (sinds 2014). Zij had een zachtaardig karakter, maar was altijd schuw en op haar hoede. Zelfs wanneer haar kennel open stond, bleef zij waar ze was en wilde ze niet even lekker haar pootjes strekken in het grasveld voor haar kennel. 

Vandaag is ze ingeslapen en laat zij Nandinga als soulmate achter. Olga weet het; ze zal niet gemist worden in deze wereld... 

Lieve Olga ... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Olga !!

Jack - 16.08.2021

Over the rainbow
16.08.2021

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Jack (1 jaar oud) is overleden.

Jack, geboren op 16 augustus 2020, werd half oktober 2020 samen met vier broertjes en zusjes en zijn moeder Molly Dolly in veiligheid gesteld. Zij verbleven, in slechte omstandigheden, op een locatie zonder voer en water; de moeder zat aan de ketting.

Vanaf het begin bleken de broertjes een erfelijke botaandoening (leeuwenkaak) te hebben. Het is een aandoening, die overgaat naar mate de hond ouder wordt en de botgroei stopt. Jack was hiervoor onder behandeling en ondanks de antibiotica en prednison leek het de goede kant op te gaan. In juli 2021 was hij nog vrolijk en blij met vakantie geweest.

Vanmorgen, op zijn eerste verjaardag, kreeg hij een bloeding in zijn mond door een ontsteking. Helaas kon Jack bij de dierenarts ondanks alle pogingen niet meer geholpen worden. 

Erin en familie: heel veel sterkte met het verlies van Jack. Hij zal voor altijd in jullie harten zijn en jullie zullen aan hem denken met een lach en een traan...

En lieve Jack... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Jack !!

Smiley - 19.08.2021

Over the rainbow
19.08.2021

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Smiley (9 jaar oud) is overleden.

Smiley kwam enkele jaren geleden in het asiel, nadat hij was aangereden door een auto en bij de dierenarts zijn staart is geamputeerd.

Aan het begin van de zomer werd hij magerder en at hij weinig. In eerste instantie werd gedacht, dat het door de hitte kwam. Bij de dierenarts is een echo gemaakt en bloedonderzoek. Uit het onderzoek bleek hij leukemie te hebben. Hij werd hiervoor behandeld, maar het mocht niet baten en verloor hij de ongelijke strijd. 

Lieve Smiley... voorbij de Regenboogbrug heb je geen pijn meer en zijn er warme, zachte bedjes in overvloed.

Rust in vrede, lieve Smiley... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Smiley !!

Roa - 20.08.2021

Over the rainbow
20.08.2021

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Roa (5 jaar oud) is overleden.

Roa was, samen met haar zusje Ellie, als puppy begin 2016 vel over been bij het asiel gedumpt en vervolgens in het asiel terecht gekomen.

Vanmorgen werd Roa overleden in haar kennel aangetroffen. Waarschijnlijk heeft ze een beroerte gekregen, waaraan ze is overleden.

Helaas bleek het asiel haar eindstation en heeft ze nooit kunnen ervaren hoe het is om in een huis te leven, in tegenstelling tot haar zusje. Wel kreeg ze alle liefde van de medewerkers van het asiel en mocht ze met regelmaat rennen en spelen op het speelveld. En op afstand had Roa een baasje: dank je wel Sylvana om haar maandelijks te sponsoren!

Rust in vrede, lieve Roa... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Roa !!

Candy - 28.08.2021

Over the rainbow
28.08.2021

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Candy (bijna zeven maanden oud) is overleden.

Candy was samen met haar zusjes Mandy, Milli en Zofi en broertje Theo als hele jonge kitten in veiligheid gebracht. 

Een infectie aan haar longetjes is haar fataal geworden. Ondanks alle goede zorgen bij haar opvangadres in Roemenië heeft zij helaas nooit mogen ervaren hoe het is en voelt om geadopteerd te worden.   

Rust in vrede, lieve Candy ... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Candy !!

Pettie (Ieniemienie) - 13.09.2021

Over the rainbow
13.09.2021

Vandaag kregen we het trieste en verdrietige nieuws dat Pettie, voor bekenden Ieniemienie, (1 jaar oud) is overleden.

Pettie was, na alle goede zorgen in Roemenië, in juni 2021 naar Nederland gekomen om een eigen huisje te krijgen. Bij opvangmama José kreeg ze alle liefde, zorg en aandacht die ze nodig had en verdiende. Zeker in het begin van de opvang was Pettie het liefst onzichtbaar, maar na verloop van tijd liet ze zich toch meer en meer zien en kwam ze knuffelen en spelen. 

Vandaag moesten we Pettie laten gaan. Omringt door degene die haar lief hebben, viel ze in slaap om niet meer wakker te worden. Pettie: in liefde ben je gekomen, in liefde ben je verzorgd, in liefde ben je gegaan.  

Rust in vrede, lieve Pettie... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Pettie!!

Pârnaie - 17.10.2021

Over the rainbow
17.10.2021

Vandaag kregen we het trieste en verdrietige nieuws dat Pârnaie (11 jaar oud) is overleden. Pârnaie bleek een grote tumor te hebben, die gebarsten is. Hij kon niet meer gered worden.

Pârnaie betekent gevangenis in het Roemeens. En dat was precies het leven, dat Pârnaie heeft geleefd. Voordat Pârnaie in het asiel kwam, in 2012, zat hij in het gemeentelijk asiel. In 2021 is hij in het asiel overleden. Pârnaie kent dus eigenlijk geen ander leven, dan een leven achter de tralies.

Vandaag is hij bevrijd van de tralies en mocht hij de regenboogbrug over.

Dank je wel Koen, dat je vele jaren op afstand zijn baasje mocht zijn en hem sponsorde. 

Rust in vrede, lieve Pârnaie ... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Pârnaie !!

Freya - 16.11.2021

Over the rainbow
16.11.2021

Vandaag kregen we het trieste en verdrietige nieuws dat Freya (geboren 29 april 2021) is overleden. Zij was gevonden op straat.

Van het weekend ging Freya opeens snel achteruit qua gezondheid. Uit bloedonderzoek bleek, dat zij bloedarmoede en slechte leverwaarden had. In een paar dagen verloor zij veel gewicht. Haar kleine lichaampje kon het niet meer aan. 

Rust in vrede, lieve Freya ... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Freya !!

Petronela - 21.12.2021

Over the rainbow
21.12.2021

Vandaag kregen we het trieste en verdrietige nieuws dat Petronela (15 jaar oud) is overleden. Petronela verbleef al bijna haar hele leven in het asiel. Zij was vriendelijk en nieuwsgierig, kwam graag bij je kijken of je wat lekkers had, al was het op gepaste en veilige afstand. 

Vanaf vandaag hoeft ze de 'social distance'-regel niet meer in acht te nemen. Ze is bevrijd van de tralies.

Dank je wel Trudy, dat je vele jaren op afstand haar baasje mocht zijn en haar sponsorde.

Rust in vrede, lieve Petronela ... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Petronela !!