2021

 

De legende vertelt ons dat wanneer onze vierpotige vrienden (en elk andere dier waar we van gehouden hebben) met een zucht afscheid van ons nemen, over de regenboogbrug lopen. Aan de andere kant van deze brug bevinden zich weiden en heuvels, een prachtig landschap waar ze in kunnen rennen, spelen en van hun vrijheid kunnen genieten.

Gezegd wordt dat er, aan de andere kant van de regenboogbrug, voldoende ruimte, voedsel, water en zonneschijn is zodat alle dieren zich goed kunnen voelen. Bovendien vertelt deze legende ons, dat alle dieren die ziek, verminkt of zwaar gewond waren toen ze overleden, daar hun volledige gezondheid weer terug hebben en blaken van gelukzaligheid.

Daarom een speciaal plekje voor de honden en katten, die om welke reden dan ook over de regenboogbrug zijn gegaan. Opdat zij niet vergeten worden...  

 

Lwaxana - 15.01.2021

Over the rainbow
15.01.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Lwaxana (1 jaar oud) is overleden. Lwaxana werd samen met haar broertje J'Luc gevonden in een doos.

In januari 2021 werd zij gesteriliseerd. Daarna bleek zij FIP te hebben, een bijna altijd dodelijke kattenziekte, en heeft zij het helaas niet gered. 

Lieve Lwaxana ... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Lwaxana !!

Andrei - 18.02.2021

Over the rainbow
18.02.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Andrei (13 jaar oud) is overleden. Andrei leefde bijna zijn hele leven in het asiel en maakte er het beste van, samen met Andreea.

Maar Andrei werd ouder en ouder en zijn gezondheid ging achteruit. Na een bezoek aan de dierenarts is hij niet meer teruggekeerd naar zijn kennel maar mocht in de verwarmde binnenruimte verblijven.

Zijn gezondheid ging echter steeds meer achteruit. Een nieuw bezoek aan de dierenarts en een behandeling sloegen niet aan. Zijn lichaam gaf het op... Hij werd geliefd door de vrijwilligers van het asiel, maar heeft nooit de liefde van een eigen huisje mogen ervaren...

Lieve Andrei ... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Andrei !!

Lukas - 01.03.2021

Over the rainbow
01.03.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Lukas (10 maanden oud) is overleden. Lukas stond op het punt om te verhuizen naar Nederland.

Lieve Lukas ... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Lukas !!

Nacho - 06.03.2021

Over the rainbow
06.03.2020

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Nacho (6 maanden oud) is overleden. Begin februari 2021 kwam hij bij zijn nieuwe, warme en liefdevolle huisje. Hij stal gelijk de harten van zijn nieuwe familie.

Bij de controle bij de dierenarts eind februari 2021 was Nacho gezond en fit genoeg om gecastreerd te worden. Helaas heeft hoogstwaarschijnlijk die castratie het FIP virus getriggerd. 

Vandaag moesten zijn baasjes dan ook de moeilijke en verdrietige beslissing nemen om hun nu al geliefde Nacho in te laten slapen.

Lieve Nacho ... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Nacho !!

Uma - 10.03.2021

Over the rainbow
10.03.2021

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Uma, de liefste hond van Laura, is overleden. Uma hielp Laura met haar reddingen van de zwerfhonden van straat. Instinctief beschermde Uma vooral de kleine en zwakkere honden én katten.

Lieve Uma... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Uma!!

Andy I - 20.05.2021

Over the rainbow
20.05.2021

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Andy I (14+ jaar oud) is overleden. Zolang we in het asiel in Bacău kwamen, waren daar Andy I en White Fang (Colt Alb): grote mond als je voor hun kennel stond. Stond je in de kennel, dan waren ze niet meer zo stoer...

Begin dit jaar was White Fang al overleden. Vanmorgen werd Andy I overleden in zijn kennel aangetroffen. Nu zijn ze weer samen, voorbij de regenboogbrug... Ze hebben nooit het geluk gehad om te ervaren hoe het is om in een huis te wonen. Maar ze werden wel gesponsord. Dank je wel Annelies; ze waren je dankbaar!

Lieve Andy I... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Andy I!!

White Fang - 20.05.2021

Over the rainbow
20.05.2021

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat White Fang (14+ jaar oud), begin dit jaar, is overleden. Zolang we in het asiel in Bacău kwamen, waren daar Andy I en White Fang (Colt Alb): grote mond als je voor hun kennel stond. Stond je in de kennel, dan waren ze niet meer zo stoer...

Vandaag werd Andy I overleden in zijn kennel aangetroffen. Nu zijn ze weer samen, voorbij de regenboogbrug... Ze hebben nooit het geluk gehad om te ervaren hoe het is om in een huis te wonen. Maar ze werden wel gesponsord. Dank je wel Annelies; ze waren je dankbaar!

Lieve White Fang... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie White Fang!!
 

Linn - 21.05.2021

Over the rainbow
21.05.2021

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Linn (13 jaar oud) is overleden. Ze was ooit gedumpt op straat in Moreni, Roemenië en kwam voor haar eigen veiligheid in het asiel.  

En begin 2015 begon haar nieuwe avontuur in Nederland bij Hanneke en harig vriendje Alfie. Hier heeft ze ruim 6 prachtige, liefdevolle jaren genoten van het hondenleven.

Haar bespiering voor en achter werd minder en minder en ondanks de nodige medicatie had zij pijn, die steeds ondragelijker werd. Haar kwaliteit van leven en haar levensvreugde verdween ook meer en meer... Maar Linn zal herdacht worden als de liefste, trouwste en intelligentste hond: zo bijzonder, wijs, ontzettend aanhankelijk, trouw, mediator tussen honden... 

Lieve Linn... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Linn!! En dank jullie wel Hanneke en Richard voor alles!!
 

Goldie - 21.06.2021

Over the rainbow
21.06.2021

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Goldie (8 jaar oud) is overleden.

Op 12 september 2015 begon zijn nieuwe avontuur bij Manuela en Peter, als ons eerste adoptiehondje vanuit het asiel in Bacau.

Zondagochtend was je nog een "blije ei" en zondagmiddag kreeg je ineens, uit 't niets, zo ontzettend veel pijn dat je werd opgenomen in het dierenziekenhuis in Nieuwegein. Na onderzoeken, foto's en een echo bleek je een grote tumor op je milt te hebben die de pijn veroorzaakte. Ook had je al verschillende tumoren in je borstholte. Behandeling was al geen optie meer... Nooit was je ziek, nooit tekenen van ongemak...

Lieve Goldie... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Goldie!! Heel veel sterkte Manuela, Peter en Lana!!

Roxy (Amy) - 17.07.2021

Over the rainbow
17.07.2021

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Roxy (Amy, 10 maanden oud) is overleden.

Roxy was op 15 mei 2021, samen met Sjakie (Mouse), in Nederland bij haar nieuwe gezin aangekomen. Afgelopen vrijdag kwam ze aangestrompeld met een mank linkervoorpootje en een bebloed bekje. Het pootje was dik, ze kon er niet op lopen en had duidelijk pijn. In haar pootje zat een breukje, maar er was meer aan de hand. Zo was ze afgevallen, had ze een bloeduitstorting op haar tong en een lelijke plek op haar tandvlees.

Met ontstekingsremmers was zij naar huis gegaan. De volgende ochtend was het echter goed mis met Roxy. Ze bloedde uit haar bekje en kon nauwelijks op haar pootjes staan. Ze was enorm verzwakt ten opzichte van vrijdag. 

Bij de dierenarts is de verdrietige en oh zo moeilijke beslissing genomen om Roxy in te laten slapen om haar meer leed en pijn te besparen. 

Lieve Roxy... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Roxy!!  

Botic - 20.07.2021

Over the rainbow
20.07.2021

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Botic (14 jaar oud) is overleden.

Botic verbleef al in het asiel, zolang wij daar kwamen (sinds 2014). Hij had een zachtaardig karakter, was nieuwsgierig en altijd gek op iets lekkers. Wel ging zijn gezondheid in de loop van de jaren achteruit. Zo begon hij onder meer te hinkelen, al was het soms ook maar van korte duur.

Recentelijk was Botic overgebracht van zijn kennel naar een grote, omheinde tuin, waar hij op zijn gemak en in alle rust kon rondscharrelen.

Vandaag heeft hij voor het laatst rondgescharreld. Een tumor maakte het hem haast onmogelijk om nog te ademen. Om hem verder pijn en lijden te besparen, mocht hij vandaag de regenboogbrug over... Dank je wel Janny om het al die tijd te sponsoren!!

Lieve Botic ... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Botic !!

Olga - 30.07.2021

Over the rainbow
30.07.2021

Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Olga (14 jaar oud) is overleden.

Olga verbleef al in het asiel, zolang wij daar kwamen (sinds 2014). Zij had een zachtaardig karakter, maar was altijd schuw en op haar hoede. Zelfs wanneer haar kennel open stond, bleef zij waar ze was en wilde ze niet even lekker haar pootjes strekken in het grasveld voor haar kennel. 

Vandaag is ze ingeslapen en laat zij Nandinga als soulmate achter. Olga weet het; ze zal niet gemist worden in deze wereld... 

Lieve Olga ... rust in vrede... Jouw verschijning en aanwezigheid zal de Hemel een nog mooiere plek maken! Slaap zacht, mooie Olga !!