FAQ - adoptie

Hoe kom ik in aanmerking voor een hond of kat?

Wanneer je interesse hebt in het adopteren van een hond of een kat, zijn de volgende stappen van belang. 

Stap 1

De eerste stap is het invullen van het intakeformulier. Het intakeformulier is bedoeld om alvast een beeld te krijgen van het aspirant adoptiegezin.  

Omdat dit een vrij uitgebreide vragenlijst is, willen wij je erop attenderen dat er geen goede of foute antwoorden zijn. Het gaat ons erom bij verschil van visie in gesprek te gaan met elkaar. Afhankelijk van deze gesprekken zullen we de keuze maken wel of niet door te gaan met de adoptieprocedure.

Stap 2

Na ontvangst van het intakeformulier wordt een afspraak gemaakt voor een huisbezoek. Tijdens het huisbezoek wordt de woning, tuin en omgeving bekeken en wordt het intakeformulier doorgenomen. 

Stap 3

Wanneer het huisbezoek positief is, wordt de hond of kat klaargemaakt voor transport naar Nederland, Na ontvangst van een voorschot van € 50,-- wordt de hond of kat gereserveerd.  

Is de hond of kat al bij een opvanggezin in Nederland, dan kunnen andere afspraken gemaakt worden. Het is dan gebruikelijker om eerst kennis te maken met de hond of kat. 

Stap 4

Voor de hond of kat wordt een plekje gereserveerd voor transport naar Nederland. In de regel komen ze eens in de twee weken aan in Nederland. 

Laatst gewijzigd 09.09.2018

Wat zijn de kosten om een hond of kat te adopteren?

Hond

De adoptiebijdrage voor een hond bedraagt € 300,-- (per 1 november 2022 € 350,-- voor een hond jonger dan 7 jaar; € 300,-- voor een hond ouder dan 7 jaar) en is inclusief transportkosten naar Nederland, veiligheidstuigje, paspoort en 4dx test. 

Kat

De adoptiebijdrage voor een kat bedraagt € 150,-- (per 1 juni 2021 € 175,--) en is inclusief transportkosten naar Nederland, paspoort, vaccinaties en test op Fiv/Felv. 

Laatst gewijzigd 09.10.2022